Wednesday, August 10, 2005

Resipi... Tar Tar Salmon

Tar Tar Salmon

Bahan-bahan
100 g salmon
100 g smoked salmon
25 g timun
25 g tomato
25 g buah gherkin
25 g zaitun hitam
15 g bawang
10 g dill
20 ml perahan lemon
30 g mayonis
50 g krim masam
garam dan lada sulah secukup rasa

Lemon-pasli dressing
20 ml perahan lemon
60 ml minyak zaitun (extra virgin)
15 g pasli English

Untuk Hiasan
10 batang herba dill
100 g frizze
20 g telur ikan salmon

Cara Penyediaan
1. Letakkan timun, buah gherkin, zaitun hitam, bawang, herba dill, perahan lemon, mayonis dan krim masam dalam mangkuk dan kacau sehingga sebati.
2. Tambahkan salmon dan smoked salmon kedalam campuran tadi. Gaul dan masukkan perasa.
3. Letakkan adunan itu tadi ke dalam acuan yang bulat atau yang berbentuk donut, dan keluarkan ke atas pinggan.
4. Hiaskan dengan frizze, herba dill dan telur ikan salmon Lemon-pasli dressing
5. Masukkan perahan lemon, minyak zaitun dan pasli ke dalam pengisar. Kisar sehingga halus dan masukkan garam secukup rasa.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

|