Resipi...ROTI BENGAL
ROTI BENGAL
1/2 kilo tepung gandum
4 sudu minyak sapi
air dan garam secukupnya
minyak untuk menggoreng
Caranya:
Panaskan minyak sapi dalam periuk. Tuangkan minyak sapi yang telah
dipanaskan itu ke dalam tepung. Gaul rata. Kemudian masukkan
air garamsecukupnya dan uli campuran tersebut sehingga menjadi
doh yang lembut dan tidak melekat pada tangan. Kalau doh masih
melekat di tangan campurkanlah+tepung lagi. Lepas tu ambil
doh sebesar bola pingpong dan canai nipis dan bulat macam buat
kulit karipap. Panaskan minyak yang banyak dalam kuali
sebab roti ni perlu digoreng cara deep frying. Goreng sehingga
ia mengembung (macam papaddam) dan balikkan ia...bila dah kuning
angkat dan makanlah dengan kuah dalca atau sambal sardin.
From: sarimah saptu imah2674@yahoo.com
0 Comments:
Post a Comment
<< Home