Friday, November 11, 2005

Resipi...Kek Coklat Fudge

Bahan-Bahan:
370 gram mentega
600 gram gula
6 biji telur
370 gram tepung
125 gram serbuk koko
15 gram serbuk penaik
400 ml air

Bahan aising coklat:
500 gram coklat masakan*
300 ml krim putar (UHT double cream)*



* Panaskan krim dan tuangkan ke dalam coklat yang telah dihiris.


Cara menyediakannya:

Mentega dan gula dipukul sampai kembang. Masukkan telur sebiji demi sebiji.
Campurkan tepung, serbuk koko, serbuk penaik dan ayak.
Masukkan adunan tepung ke dalam mentega tadi. Akhir sekali tuangkan air dan kacau sehingga sebati.
Bakar pada suhu 150'Celsius selama 30-40 minit.
Bila masak dan sejuk, hiaskan dengan aising coklat.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

|