Friday, February 17, 2006

resipi...Cendawan Bersama Susu Cair

Bahan-Bahan:
10 kuntung cendawan
250 gm brokoli
40 gm bihun
40 gm ayam
40 gm daging ketam
80 gm sos tiram 4 biji putih telur
70 gm sos tiram
½ tin susu cair
150 gm minyak masak
Gula
Serbuk perasa
Garam


Cara:
Goreng bihun & letak di tengah-tengah pingan.Celur brokoli bersama sedikit garam. Campurkan putih telur,ayam,isi
ketam & kemudian goreng. Masukkan serbuk perisa garam & gula secukup rasa.
Letak gorengan di atas bihun. Goreng cendawan bersama sos tiram. Tumbuk udang & letakkan di atas cendawan hitam untuk mengkukus. Susun cendawan & brokoli keliling pingan.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

|