Resipi...KEK SARI KELAPA
KEK SARI KELAPA
Bahan-bahannya :-
100g mentega
100g gula halus
2 butir telur
75g tepung gandum
50g kelapa kering dalam tin
1/2 sudu kecil esen vanila
11/2 sudu besar susu pekat
Hiasan Krim :-
100g mentega
75g gula aising
1/2 sudu teh putih telur
Cara Membuatnya :-
- Pukul gula dengan mentega sehingga kembang. Ayakkan tepungdan baking powder sementara putih dan merah telur diasingkan.
- Pukul putih telur bersama dengan 2 sudu besar gula sehinggaikembang. Masukkan susu dan esen vanila ke dalam adunan mentega. Masukkan kuning telur, pukul sehingga sebati. Setelahitu masukkan kelapa dan gaul semula dan akhir sekali campurkanputih telur lalu digaul rata. Bakar dalam loyang yang sederhanapanas.
Membuat Krim hiasan :-
- Pukul semua bahan sehingga lembut. Sapukan keliling kek dantaburkan kelapa kering. Hias dengan buah ceri.
0 Comments:
Post a Comment
<< Home