Saturday, August 06, 2005

Resipi...Croissant Pudding With Dried Fruits



Croissant Pudding With Dried Fruits

Bahan-bahan: -
2 biji roti Croissont dipotong melintang setebal 5mm
20g Apricot kering
20g buah prune
2 biji epal hijau dikupas kulit dan dipotong 8.
150ml susu segar
150ml krim putar
3 biji telur
2 sudu besar gula perang
30g Rise & Shine

Cara Membuat: -
1. panaskan ketuah 200 c, sapukan Rise & Shine pada kepingan croissont yang di potong dan letakkan kedasar acuan.
2. Masukkan kepinggan epal hijau , buah kering,prune dan ditutup dengan kepinggan croissont diatas.
3. Panaskan susu segar,gula perang dan kacau sehingga gula larut. Kemudian masukkan krim, telur dan kacau sehingga sebati.
4. Tuangkan keatas pudding yang disediakan tadi dan bakar keatas dulang yang berisi air.
5. Hidangkan bersama krim putar dan buah-buahan.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

|