Monday, September 19, 2005

Resipi...SINGAPORE ROLL

(A)
20 biji telur sejuk 8 putihnya
12 ozs gula
8 ozs tepung gandum (top flour)
2 ½ ozs corn flour
2 tsp baking powder
2 tbsp ovalette
3 ozs air freeze


(b)
8 ozs butter cair

Peraturannya
Pukul bahan-bahan (a) dengan high speed selama 5-7 min. Masukkan (b) dan kacau rata. Bagikan adunan pada 5 warna iaitu ungu tua, merah muda, orange tua dan hijau. Warna kuning masukkan dalam 2 piping bag. Lain-lain warna hanya 1 piping bag. Picit dalam loyang 12 x 12 mengikut giliran warna seperti di atas tadi. Kesemua 16 baris. Akhir sekali picitkan warna kuning di atasnya. Sapukan cream di atas kek yang berwarna dan gulung dan sejukkan. 1 warna picit 4 kali berselang-selang.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

|