Resipi...BISKUT CERELAC-CORNFLAKES
150g mentega
100g gula kastor
1 biji telur Gred.C
1 camt vanila
100g tepung gandum
30-40g tepung jagung
100g Cerelac
25g ceri, dicincang halus
40g badam bakar, dicincang halus
1 biji putih telur, dipukul
60-80g cornflakes, dikisar kasar
Pukul mentega, gula, telur dan vanila hingga kembang. Masukkan semua bahan lain (kecuali putih telur dan cornflakes), uli perlahan menjadi doh. Jika agak lembik, tambah 2-3 camb tepung jagung. Canai antara dua lapisan plastik. Hiris bentuk empatsegi atau terap ikut suka. Atur atas tin pembakar berlengser marjerin. Sapukan putih telur dan hias dengan cornflakes. Bakar pada 170 C selama 16-18 min atau hingga masak. Biar sejuk atas redai.
0 Comments:
Post a Comment
<< Home