Resipi...LEMON MOMENTS
Bahan-bahannya
(A)
200 gram mentega
200 gram gula
secubit rasa garam
1/2 biji parutan kulit lemon
(B)
1/2 biji telur
(C)
300 gram tepung gandum
1/2 sudu teh serbuk penaik
Bahan untuk Krim Lemon
150 gram gula aising
40 gram mentega
1/2 sudu besar jus lemon
1/2 biji parutan kulit lemon
Cara untuk Krim Lemon
Campurkan gula aising dan mentega lembut dan adun sehingga sebati. Kemudian tambah jus limau dan parutan kulit dan gaul hingga sempurna
Cara untuk Biskut
1. Pukul (A) sehingga ringan.
2. Campurkan (B). Pukul hingga ringan dan tidak berbintil-bintil.
3. Tambah (C) yang telah diayak dan adun hingga sebati.
4. Isikan adunan kedalam beg paiping bermuncung bintang. Paipkan ke ats dulang yang telah digris.
5. Bakar pada suhu 175 darjah C selama 20 minit.
6. Bila sejuk, tangkupkan dengan krim mentega lemon diantara biskut.
Nota: Jika tidak suka menangkup biskut dengan krim lemon boleh diselaputkan dengan coklat cair.
0 Comments:
Post a Comment
<< Home