Thursday, October 27, 2005

Resipi...Lempeng Mee Maggi

Bahan.

Sebungkus mee maggi (apa-apa perisa)
sebijik telur
3 biji bawang merah(hiris)
2 biji bawang putih(hiris)
lada cili merah dan hijau (berapa2pun boleh)dan hiris halus
Udang kering atau basah (suka hati)
Daun bawang atau daun saderi
1/2 biji lobak (Potong dadu)
sedikit kobis (hiris)
garam

Cara-cara

1. celur mee hingga kembang. toskan. pukul telur hingga kembang.
2. masukan semua bahan-bahan dan gaul bersama-sama. akhirnya masukan mee tadi dan gaul rata.
2. panaskan kuali dengan sedikit minyak.
masukan mee bergaul telur tadi kedalam kuali (boleh buat dua) dan ratakan setebal 1 inci. balikan angkat bila kekuningan. makan panas-panas bersama sos cili dan air teh 'o' panas. oky..

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

|