Resipi...Soto Berempah Sensasi
Bahan-bahannya:
6 cawan air
2 kiub sup bunjut maggi
1 camca besar Stok pekat maggi
1/2 camca teh serbuk kunyit
250gm hirisan daging ayam
300g mee kuning, dicelur
1 cawan taugeh, dibuang ekor dan dicelur
1 tangkai daun saderi, dipotong 1 cm panjang
1 pokok daun bawang, dihiris
1/4 hirisan bawang goreng
3-4 biji ditumbuk halus dan digaul dengan
2 camca teh kicap cair maggi
Cara-caranya membuatnya:
Masak air hingga mendidih.
Masukkan kiub maggi dan renihkan selama 30 minit
Masukkan stok maggi, serbuk kunyit dan ayam, kacau
Masak selama 5 hingga 10 minit atau sehingga ayam masak.
Semasa dihidangkan, letak mi didalam mangkuk berasingan
Masukkan bahan hias dan tuang sup panas keatas mi.
Hidangkan dengan campuran cili padi.
0 Comments:
Post a Comment
<< Home