Tuesday, January 17, 2006

Resipi...AYAM MUSHROOM

300gm isi ayam
259gm dried mushroom(rendam semalaman & dihiris halus)
2tbsp oyster sauce
2tbsp kicap pekat(prefer kicap tamin)
2bj bawang putih(chopped)
4tangkai cili kering(hiris lebar)
sedikit daun bawang
minyak utk menumis

Perap ayam dgn sos tiram dan kicap selama sejam. Tumis bawang putih sekejap(jgn sampai kuning). Masukkan isi ayam yg telah diperap kan td dan tutup seketika. Biar air ayam tu keluar. Bila dah agak masak ayam tu masukkan musrom yg telah direndam dan dihiris halus td. Kacau seketika. Mushroom tu nanti akn sedut air ayam td so klu nk ada kuah bole ditambah sdt air. Lastly masukkan daun bawang dan cili kering. TAK PAYAH LETAK GARAM SBB SOS TIRAM TU DAH MASIN. Hidangkan panas2.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

|