Thursday, March 02, 2006

Resipi...Cheese Cup Cake

Paduan rasa keju krim yang lembut dengan kulit limau membuat cup cake ini sangat sedap aromanya. Kegurihan cornflakes memberi rasa yang unik dan spesial.

Bahan

180 g mentega tawar
180 g cream cheese/keju krim
1 sdm kulit limau parut
300 g gula pasir halus
3 butir telur ayam
150 g tepung self-raising
100 g tepung gandum
20 g NESTLÉ® Cornflakes

Utk disapu di atas kek:
100 g cream cheese, pukul lembut
100 g keju cheddar parut
20 g NESTLÉ® Cornflakes


Cara membuat :


Pukul mentega, cream cheese, kulit limau dan gula hingga lembut.
Tambahkan telur satu per satu sambil pukul hingga rata.
Masukkan campuran tepong, dan Cornflakes kacau hingga rata.
Tuang ke dalam loyang muffin yang sudah dialas kertas.
Panggang dalam oven panas 180 C selama 30 menit hingga masak.
Angkat dan sejukkan.
Sapu permukaannya dengan cream cheese.
Tabur sedikit conrnflakes dan keju cheddar. Sajikan.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

|