Resipi...COKLAT BATIK
COKLAT BATIK
Bahan Bahannya :
1 tin kecil Milo
RM 1.00 biskut marie ( manis ) dipatah-patah dalam 4 - 5 patah
RM 1.00 kacang tanah digoreng tanpa minyak, buang kulit & tumbuk tapi jangan
terlalu hancur
1 tin kecil susu pekat
3 - 4 sudu marjerin / butter
Cara Membuatnya :
Cairkan marjerin atau butter dengan api yang kecil.
Apabila marjerin telah cair masukkan susu pekat dan milo. Gaul hingga sebati.
Apabila telah sebati, masukkan biskut marie dan kacang tanah yang telah siap
ditumbuk.
Apabila telah sebati, angkat dan masukkan ke dalam loyang yang telah disapu
dengan marjerin.
***Sejukkan di dalam peti ais dan siap untuk dihidang ( potong mengikut citarasa )
Nota : Pastikan apinya sentiasa kecil untuk mengelakkan hangus dan gunakan
pergerakan yg pantas untuk mengelakkan ianya keras.
0 Comments:
Post a Comment
<< Home