Resipi...NUTTY SLICE BISCUITS
NUTTY SLICE BISCUITS
Bahan-bahannya
(A)
4 biji putih telur
130 gram gula
secubit rasa garam
(B)
120 gram tepung gandum
30 gram tepung beras
(C)
50 gram pistachio
100 gram walnut
100 gram badam
60 gram halwa halia
Cara-caranya
1. Pukul (A) sehingga pekat. Campur (B) dan adun sehingga sebati.
2. Tambah (C) dan gaul hingga sempurna.
3. Tuang ke dalam tin roti yang telah digris dengan minyak dan dialas dengan kertas. Sediakan 2 buku roti (17sm x 8sm x 6sm).
4. Bakar pada suhu 175 darjah C selama 40 minit.
5. Biarkan ia sejuk dan simpan dalam peti sejuk selama 6 jam atau lebih.
6. Potong menjadi kepingan nipis, lebih kurang 2 mm tebal.
7. Bakar sekali lagi pada suhu 150 darjah C selama 15 minit atau sehingga ranggup
0 Comments:
Post a Comment
<< Home