Tuesday, September 20, 2005

Resipi... VIETNAMESE BABY KAILAN

Sumber: Chef Tan, Sakura Restaurant

Bahan-Bahan
200g Baby kailan
1 sudu kecil Gula
5 g Cili padi
5 g Daun kari
20 g Margarine
2 sudu besar Minyak
3 biji Telur
500ml Air
1 sudu kecil Tepung jagung
Secukup rasa Serbuk lada putih

Cara Cara
1. Rebus baby kailan dengan gula dan toskan.
2. Dadarkan kuning telur dan masukkan secara perlahan dalam margarine dan minyak panas. Campurkan daun kari, gula dan serbuk lada putih. Kacau hingga keemasan dan toskan.
3. Tumiskan cili padi dan daun kari dengan margarine. Masukkan baby kailan yang telah direbuskan. Masukkan sedikit tepung jagung yang dicampur air. Gaul sehingga sebati dan toskan. Campurkan telur yang telah dimasak tadi di atasnya.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

|