Resipi...RIBENA ROLL
12 biji kuning telur (2 putihnya) 4 ozs gula halus
1 tbsp TBM 1 tsp essence vanila
50 gm tepung gandum/hongkong 1 tbsp tepung custard
1 tbsp susu manis 1 tbsp ribena (warna ungu)
100 gm butter
Bahan Untuk Cream
250 gm butter 150 gm gula halus
1 tbsp susu pekat 75 ml (3 ozs) air batu
Ribena atau cocoa
(Pukul semua bahan-bahan sehingga rata)
Peraturannya
Telur dan gula dipukul sehingga pekat lalu masukkan TBM dan pukul lagi selama 3 min. Masukkan tepung lalu dipukul lagi. Butter dan susu dipukul sehingga putih. Campurkan kedua-dua dunan lalu masukkan ribena. Kacau rata dan bahagikan dua bahagian. Ungu dan plain. Gunakan cream yang bercampur 2 tbsp ribena. Pakai acuan zig-zag.
0 Comments:
Post a Comment
<< Home