Tuesday, October 18, 2005

Resipi...AYAM CENCALOK

Bahan Bahan.

250 gm ayam (bahagian dada, dipotong lebar)
1 s/kecil gula
2 s/besar cencalok
2 s/besar minyak
2 batang serai (dititik)
2 biji bawang besar (dihiris)
2 ulas bawang putih (dicincang halus)
125 ml air
2 biji cili merah (dihiris nipis)
2 biji cili hijau (dihiris nipis)


Cara Menyediakannya

1. Perapkan ayam bersama cencalok selama 15 minit.

2. Tumiskan bawang besar, serai dan bawang putih sehingga wangi.

3. Kemudian masukkan ayam dan biarkan selama 2 minit, masukkan
air, dan kedua- dua cili.

4. Goreng dan kacau sehingga kuahnya pekat.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

|