Monday, October 10, 2005

Resipi...AYAM GORENG SERI MURNI

BAHAN-BAHAN

10 ketul kepak ayam

10 ulas bawang putih

3 cm halia muda

Sedikit garam



CARA MEMASAK

Potong kepak ayam sendi siku. Susulkan isi pada kepak ayam sehingga isi ayam berkumpul di bahagian bawah. Mesin bawang putih dan halia muda dengan sedikit air sehingga hancur. Tuangkan ke dalam bekas ayam, masukkan garam secukup rasa. Perap setengah jam.



BAHAN UNTUK SADUR

1 cawan tepung ubi

2 biji telur, pukul sehingga sebati

Sedikit garam untuk goreng.



CARA MEMASAK

Panaskan minyak di dalam kuali, kemudian goreng ayam.

Tuskan kepak. Ambil seketul, golekkan dalam tepung ubi, diikuti telur dan ke dalam tepung sekali lagi. Goreng dalam minyak panas sehingga kuning. Buatlah sehingga habis. Angkat dan tuskan. Hiaskan.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

|