Tuesday, November 15, 2005

Resipi...AYAM DAN CENDAWAN BERCILI

AYAM DAN CENDAWAN BERCILI
Sumber: www.maggi.com.my

Penyediaan dan masa : 35 minit
Hidangan: 4
Setiap orang: 13g lemak, 178Kcal(744 kilojoules)

Bahan-bahannya
3 camca besar minyak masak
6 cm halia, dicincang
3 ulas bawang putih, dicincang

A
250 gm hirisan daging ayam tanpa tulang
150 gm hirisan cendawan butang
1 peket Perencah Tom Yam MAGGI
1 camca besar sos ikan
2 camca teh gula atau secukup rasa
1 camca teh Serbuk Pati Ayam MAGGI
1 biji sedang tomato, dipotong berbaji
4 helai daun limau purut, dikoyak kekepingan
6 pokok daun bawang, dihiris
2 camca besar Krimer Sejat Rendah Lemak IDEAL

Cara-caranya
1 Panaskan minyak dan tumis hingga kekuningan bawang putih serta halia.
2 Masukkan bahan A dan goreng hingga ayam masak.
3 Masukkan Pati MAGGI dan baki bahan; ketepikan dari api.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

|