Resipi...SAYUR-SAYURAN RANGGUP
SAYUR-SAYURAN RANGGUP
Sumber: www.maggi.com.my
Penyediaan dan masa : 25 minit
Hidangan: 4
Setiap orang: 11g lemak, 195Kcal(815 kilojoules)
Bahan-bahannya
3 camca besar minyak masak
1 labu sedang bawang besar, dicincang
3 cm halia muda, dicincang
6 kuntum cendawan, rendam & dihiris halus
A
150 gm kacang sepat manis
10 tongkul putik jagung, dihiris
1 batang sedang lobak merah, dihiris
4 batang saderi, dihiris
10 biji berangan air, dihiris
B
½ cawan air
2 camca besar Krimer Sejat Rendah Lemak IDEAL
2 camca besar Sos Tiram MAGGI
1 camca besar Kicap Cair MAGGI
2 camca teh tepung jagung
1 camca teh gula atau secukup rasa
1 camca teh minyak masak
¼ camca teh serbuk lada hitam
Cara-caranya
1 Tumis bawang, halia dan cendawan hingga wangi.
2 Masukkan bahan A dan goreng selama 2 minit.
3 Masukkan bahan B dan masak selama 1 minit atau hingga sayuran masak tetapi masih rangup.
0 Comments:
Post a Comment
<< Home