Monday, November 28, 2005

Resipi...Udang Harimau Masak Keju

Udang Harimau Masak Keju

Bahan-Bahan
200 g udang harimau
1/2 liter minyak masak

Bahan kuah:
100 g marjerin
100 g susu sejat
3 tangkai daun kari, dihiris halus
1 biji cili padi, dihiris halus
1/3 camca teh keju Parmesan
1/4 camca teh garam
1 camca teh gula

Cara Membuatnya

1. Panaskan minyak di dalam kuali. Goreng terendam udang sehingga garing.
2. Panaskan kuali dan masukkan marjerin sehingga cair.
3. Masukkan susu sejat tadi dan masak menggunakan api perlahan sehingga pekat.
4. Masukkan bahan lain dan panaskan. Masukkan udang dan kacau sehingga sebati.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

|