Thursday, February 09, 2006

Resipi...Biskut Sarang Semut

Bahan2
2/3 cawan butter
1/3 cawan gula
2 kuning telor
1 suduteh esen vanilla.
1/2 suduteh garam
11/2 cawan tepung serbaguna.
2 putih telor, dipukul sedikit.
3/4 cawan badam yg dipotong memanjang.
1/3 cawan strawberry jem.
--------------------------------------------------------------------------------
Cara:
Panaskan oven 350 degrees F (175 degrees C).
Dalam bekas yg besar, Campurkan butter dan gula dan pukul sehingga sebati. Pukul kuning telor, vanilla, dan garam . Kemudian masukkan tepung sedikit -sikit.
Bentukkan doh kepada 3/4 inch bola. Dip in kedalam putih telor yg telah dipukul sedikit, kemudian rollkan kedalam badam yg dipotong memanjang. Letakkan diatas dulang pembakar/ jarakkan 1 inci. Tekankan ditengah doh dengan munggunakan jari ( membentuk sedikit lubang)
Bakar selama 15 to 17 minutes, sehingga sedikit perang. Sejukkan, sebelum dihidangkan penuhkan tengah biskut dengan strawberry jem.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

|