Monday, November 28, 2005

Resipi...BEBOLA UDANG ESPANYOL

Bahan A

300 gm isi ikan
300 gm udang basah

Bahan B

6 keping roti sandwich
(direndam di dalam susu, diramas sebati dan diperah)
2 ulas bawang putih (dicincang halus)
1 s/kecil serbuk paparika
1 biji lada merah (dicincang halus)
1 biji telur
garam dan serbuk lada hitam dan putih secukup rasa
segenggam daun ketumbar (dicincang halus)
minyak masak (untuk menggoreng)
sedikit bawang goreng

Cara Menyediakannya

1. Kisar isi ikan, udang, cili merah, serbuk lada putih, serbuk paparika, serbuk lada hitam, garam dan gula.
2. Bahan - bahan yang telah dikisar dicampurkan dengan roti yang telah diperah dari susu, serta campurkan sekali daun ketumbar dan bawang goreng
3. Bentukkan menjadi bebola padat, goreng di dalam minyak panas sehingga bertukar warna kekuningan.
4. Hias dan hidangkan panas.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

|