Monday, November 28, 2005

Resipi...SUP HAM CHOY AYAM

Bahan Bahan

300 gm sayur Ham Choy (jeruk kobis)
1 ekor ayam (saiz sederhana)
2 biji tomato
2 biji bawang besar
1 biji lobak merah
3 ulas bawang putih
1 keping tauhu
1 kiub stok ayam
4 s/besar sos soya cair
garam dan gula secukup rasa
3.5 liter air
1 liter air (untuk tambahan)

Cara Menyediakannya

1. Bersihkan sayur ham choy, potongkan kepada 3-4 bahagian,
potong ayam, bawang besar, tomato, lobak merah dan tauhu
kepada 8 bahagian setiap satu.

2. Campurkan kesemuanya ke dalam periuk berisi 3.5 liter air,
didihkan selama 2 1/2 jam, jika perlu tambahkan air dan biarkan
mendidih selama 45 minit lagi.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

|