KRIM KEJU SEGI EMPAT
Sumber : Jelita Mac 1995
Bahan-bahan
185 g mentega
150 g krim keju, dibiarkan lembut
2 1/2 cawan tepung serba guna
Secubit garam
1 1/2 sudu teh serbuk cili
1/2 sudu teh serbuk lada hitam
1 sudu teh jintan manis
Cara membuatnya
1. Pukul mentega dan keju krim hingga sebati.
2. Masukkan tepung, garam, serbuk cili, serbuk lada hitam dan jintan. Kacau sebati.
3. Bungkus adunan dengan plastik dan simpan 20 - 30 minit di dalam peti sejuk.
4. Canai dan potong adunan segi empat dan atur di dalam tin bakar yang dialas kertas timah.
5. Bakar adunan 10 - 12 minit pada suhu 180°C atau hinggaia masak. Biar ia sejuk sebelum disimpan di dalam bekas kedap udara.
0 Comments:
Post a Comment
<< Home